Kategorija: Saveti za roditelje 29.07.2020

BENEFITI ORGANSKOG PAMUKA

Šta je zapravo organski pamuk?


Često čujete da je organski pamuk bolji od običnog pamuka, ali šta to zapravo znači?

Organski pamuk je vrsta pamuka,koji je proizveden po međunarodno priznatim standardima organske proizvodnje. Takva biljka pamuka nije tretirana hemikalijama,  provereno nije genetski modifikovana i prikladnija je za proizvodnju garderobe najvišeg kvaliteta.
Za osetljivu dečiju kožu organski pamuk je pravi izbor.
Zemljište u kom organski pamuk raste je zdravo, bez bilo kakvih sintetičkih i veštačkih đubriva, a u uzgajanju se koriste samo prirodni preparati. Takva biljka je zdrava i bezbedna, spremna da nam pruži samo najbolje što omiljeni pamuk može da da.

Organski pamuk

Upotreba ovakvih materijala za izradu dečije garderobe roditeljima garantuje sigurnost tkanine koja dolazi u dodir sa dečijom kožom.
Koža beba je često hiper senzitivna, te malo grublja tkanina može ostaviti trag na njoj.
Odabirom organskog pamuka koristimo sve ono zbog čega se pamuk godinama korist, mekoću, izdržljivost, prijatnost pri nošenju i sigurnost.     
Mnoga istraživanja su dokazala da je organiski pamuk mekši na dodir, da bolje upija vlagu, ali takođe i da ima hipoalergena svojstva, što bi značilo da ne izaziva alergije.

Organski pamuk

Mnogi proizvođači su prepoznali potrebu da u svoju proizvodnju uključe upravo organiski pamuk. Naprednom tehnologijom i ulaganjem u proizvodnju danas se proizvode komadi garderobe visokog kvaliteta i pristupačne cene.

Odabirom organiskog pamuka biramo zdraviji način života i učestvujemo u očuvanju životne sredine.

Tagovi: test proba

Poslednje sa bloga

Kategorije

Newsletter

Kao naš prijavljeni korisnik na newsletter, bićete među prvima koji mogu da zavire u naše predstojeće kolekcije, saznate sve o sjajnim ponudama, ekskluzivnim promocijama i događajima.

www.happygiraffe.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim opštim uslovima prodaje, politikom privatnosti i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

x